Få de bedste tips til et vellykket udendørs bryllup .

Få de bedste tips til et vellykket udendørs bryllup .Udendørs bryllupsceremonier er en personlig favorit hos mig. Kirkebryllup er fantastisk, men der er ikke noget bedre end at være udendørs med naturen med hele din familie og venner. Men fordi det er udendørs, er der helt sikkert flere udfordringer at stå over for, og fotografisk kan det også være udfordrende. Men ved at bruge disse tips vil du give dig selv den bedste mulighed for at få fantastiske billeder af bryllupsceremoni og også få en fantastisk oplevelse.

Udendørs bryllup tips.

Tid på dagen.

Hvis du planlægger en udendørs bryllupsceremoni, er lys så vigtig en faktor at overveje. Der er hårdt, ikke så flatterende lys, og der er blødt smukt lys. Blødt smukt lys opstår sent på eftermiddagen … et hårdt, ikke flatterende lys sker midt på dagen. Så lad være med at gifte dig ved middagstid, hvis du planlægger en udendørs ceremoni!! Når solen er direkte over hovedet, kan det ligne en smuk dag, hvilket det er, men det skaber hårdt og lidet flatterende lys fotografisk, da lyset kommer direkte fra hovedet, hvilket vil skabe ikke så flotte skygger på dit ansigt og krop.

Den anden faktor er selvfølgelig varmen. Hvis du holder en udendørs ceremoni midt på sommeren, så sigt efter den køligere del af dagen.

Solens Retning.

Så hvilken retning er bedst? For mig handler det om jævnt lys, og der er fordele og ulemper til alle retninger.

– Hvis solen kommer fra venstre eller højre side, så vil en af jer se ind i solen, og en vil have ansigtet i skygge.

– Hvis solen kommer direkte mod dig, (på ryggen af gæsterne), så vil du være i fuldt lys og måske skele lidt. Men lyset vil være jævnt.

– Hvis solen kommer bag dig (på gæsternes ansigt), så vil solen være i dine gæsters øjne, men lyset vil være lige på dig.

Så hvis du har et valg, så hav solen enten foran eller bagpå, men prøv at undgå sidelys, hvis det er muligt. Hvis du ikke kan undgå det, er det ikke noget problem… du har hyret en professionel, og jeg får det til at fungere 🙂

Fra et fotografisk synspunkt ville den ideelle situation for mig være at have solen bag dig og få den filtreret gennem nogle træer. Træerne vil blødgøre sollyset og lyset bag dig vil give mig smukt jævnt lys at lege med.

Bryllupsfotograf Viborg

Træer

Hvis du skal giftes under et træ, er den største ting, jeg kan sige at prøve at sikre jævnt lys. Hvad jeg mener med det er, at du ikke vil have halvdelen af jer i sol og halvdelen af jer i skygge. Eller en af jer i solen og den anden i skyggen. Så en dag eller to før brylluppet (eller endda et år ud på dagen) tag til stedet på samme tid, som din ceremoni er planlagt, og dobbelttjek bare for at se, om du er i jævnt lys.

Vådt vejr Back Up

Jeg har set dette et par gange … I har arrangeret en smuk udendørs bryllupsceremoni, og det regner! Så den skal flyttes indendørs til et lille selskabslokale eller til en veranda af en slags. Det er ikke ideelt, men du gør, hvad du kan med de muligheder, der er tilgængelige for dig på det tidspunkt. Hvorfor ikke leje et smukt indendørs sted som backup? Et sted, der ville se smukt ud. Nogle ideer… en lade, et historisk hus, museum, akvariet, penthouse på et luksushotel, et bibliotek, foyeren til en kommerciel bygning, din yndlingsrestaurant eller et sødt bryllupskapel… mulighederne er uendelige og er kun begrænset til din fantasi. Og hvis det ikke regner på dagen … fantastisk …

Hvis der på bryllupsdagen kun er en lille chance for regn, og det har småregnet om morgenen, kan du altid give paraplyer eller parasoller til dine gæster.

Bryllupsfotograf Viborg

Siddepladser.

Den ene ting, jeg synes, du helt sikkert skal have til en udendørs bryllupsceremoni, er at have stole nok til hver gæst. Og fra et fotografisk synspunkt er det så meget nemmere at fotografere et bryllup, hvis gæsterne sidder og er af vejen.

Det andet problem, når du ikke har stole nok til alle, er at folk bare ikke vil sidde i dem. Når der kun er stole nok til en tredjedel af gæsterne, vil de fleste gæster foretrække at stå. Og det vil ikke se godt ud på billeder.

Gangens bredde skal være omkring 3 meter bred. Tynde gange får alt til at se trangt ud på billeder, hvilket gør det svært at få gode billeder af dig, der går ned ad gangen. Uvægerligt vil gæster træde lidt ind i gangen og potentielt blokere mit udsyn. Så en bredere gang hjælper helt sikkert med dette.

Giv dig også 3 meter fra første række til hvor du står. Igen kan det føles meget trangt, hvis du er for tæt på første række.

Bryllupsfotograf Viborg

Skygge.

Jeg synes, det er vigtigt at passe på sine gæster. Så hvis du holder en udendørs bryllupsceremoni i Danmark om sommeren, bør du have noget skygge til rådighed. Jeg har lavet bryllupsceremonier i 30 grader i fuld sol, og det er ikke behageligt. Parasoller er en god mulighed for at skygge for dine gæster, og de kan også fungere som en regn paraply, hvis det er nødvendigt. (Køb parasoller her). Ellers skal du kigge efter en naturlig skygge som træer osv.

Lyd.

Medmindre du holder et virkelig lille bryllup på mindre end ti personer, har du virkelig brug for en mikrofon og højttalere, når du har en udendørs bryllupsceremoni. Dine gæster har brug for at høre dig, og selv en blid brise kan tage lyden fra dem.

Bryllupsfotograf Viborg

Vind

Vinden er en faktor, de fleste mennesker ikke tænker på, når de organiserer en udendørs bryllupsceremoni. Det kan blive meget blæsende, især hvis du er i nærheden af kysten. Så overvej, hvad du vil gøre, hvis der meget blæst på dagen. Måske kunne det flyttes nogle hundrede meter ind på et mere beskyttet sted?

Hvis du bruger borde med duge, så brug bordclips til at holde dugene nede.

Nyd oplevelsen

Husk hvorfor du skal giftes og husk hvem du gifter dig med. Lev i nuet og lad være med at svede over de små ting. Det handler ikke om vejret, beliggenheden, dekorationerne; det handler om jer to. Så glem ikke at have det sjovt og fejre med din familie og venner.

Og det kan virke nemmere bare at have en indendørs ceremoni, så du ikke skal bekymre dig om lys & vejr osv. Men udendørs ceremonier er min absolutte yndlings bryllupsfotografering. Lyset (uanset kvaliteten) vil være meget bedre end kunstige fluorescerende lys indendørs. Så hvis du overvejer at holde en udendørs ceremoni, så gå efter det! Du har nu god information om, hvordan du planlægger det bedre.

Bryllupsfotograf Viborg