Bryllupsfotografi stilarter

– hvad er det rigtige for jer?

Så i er begyndt på jeres søgning efter en bryllups fotograf. En af de første beslutninger, i skal tage, når i vælger en bryllups fotograf, er, hvilke bryllupsfotograferingsformer der bedst passer til jer som par. Jeg siger ‘stilarter’ snarere end ‘stil’, fordi de fleste fotografer har en tendens til at bruge en kombination af stilarter gennem en bryllupsdag.

Mens nogle bryllups fotograferings stilarter kan være noget ens, kan andre være verdener fra hinanden. Når i vælger en bryllups fotograf, er det vigtigt at få en god forståelse af de forskellige stilarter, der tilbydes. Ved at gøre det, vil i sikre jer, at der ikke er nogen uventede overraskelser hverken på jeres bryllupsdag eller når det er tid til at modtage jeres fotos.

Bryllupsfotografi stilarter 

Digital bryllups fotografering

Digital fotografering er nøjagtigt det – digital, det bruger de fleste i dag. Det er processen med at optage redigering og levering af jeres bryllups fotografering elektronisk. Fordelen ved digital er, at bryllups fotografen ikke er begrænset af antallet af billeder, de kan tage som på en rulle film. Dette betyder, at din fotograf kan optage et meget større antal billeder, og samtidig sikre, at øjeblikket det går man ikke glip af. Digital betragtes også som langt mindre risikabelt end film. Dette skyldes fotografen kan se billeder med det samme på bagsiden af deres kamera. Når det kommer til at modtage dine billeder, kan leveringen ofte være meget hurtigere, når man bruger digital.
Bryllupsfotograf Viborg

Lysstil

Når det kommer til bryllups fotograferings stil, kan den type belysning, en fotograf bruger, være meget vigtig. Langt de fleste af bryllups fotografer bruger en kombination af begge dele. Det er fotografering af naturligt lys om dagen og flashfotografering om natten. Nogle bryllups fotografer foretrækker dog at bruge flash hele dagen, selv når der er nok tilgængeligt omgivelseslys (sollys). Dette ville gøre dem til en flashfotograf. På den anden side vil nogle dem der bruger naturlige lys, ikke bruge flash, selv om aftenen. Det er dette, der gør dem til en fotograf med naturligt lys. Men hvilken lys stil passer bedst til jer, spørger i måske?

Bryllupfotograf Viborg

FLASHFOTOGRAFI

Flashfotografering er processen med at bruge flash til at overmande solen eller det tilgængeligt naturligt lys i et rum. En fotograf kan muligvis bruge denne metode, så de har fuld kontrol over belysningen i et givet scenarie. Det giver også fotografen muligheden for at kontrollere omgivende lys så man har en mere balance i baggrunden på et billede. Fotografer, der skyder med flash i løbet af dagen, har en tendens til at fremstille bryllups billeder, der ser mere kunstige ud. Hvis i ikke lige kan se forskellen mellem en fotograf, der bruger flash i løbet af dagen eller en fotograf med naturligt lys, kan det betaler sig at spørge dem direkte. Et andet værdifuldt spørgsmål der vil være at stille, er på hvilket tidspunkt på dagen eller i hvilket scenarie de vil bruge flash.
Bryllupsfotograf Viborg

NATURLIGT LYS FOTOGRAFI

En fotograf, der kun skyder med naturligt lys, kan have både positive og negativer knyttet til det. Det store positive er, at i løbet af dagen vil billeder af naturligt lys fotografer have en tendens til at se mere naturlige ud end en fotograf, der bruger flash. På den anden side, mens fotografer af naturligt lys kan se lige så godt ud om natten som de gør om dagen, vil de have meget mere korn (støj) i billedet. Billederne vises muligvis ikke så skarpe som billederne fra en fotograf, der bruger flash om aften. Billederne fra en fotograf med naturligt lys, når de optages om aften, har også en meget stor dybdeskarphed. Dette er forskellen mellem hvad der er i fokus og hvad der ikke er.
Bryllupsfotograf Viborg

BRYLLUP FOTOGRAFISKE STILARTER

Lige så vigtig er den overordnede stil, som din fotograf bruger hele dagen for at fange jeres bryllups billeder. De fleste par har en anelse om, hvilke bryllups-fotografering stilarter der passer til dem. Det er en god ting. Men hvis i stadig er lidt usikker eller leder efter en lille ekstra afklaring baseret på nogle bestemte bryllups-fotografering stilarter, så har jeg brudt de vigtigste stilarter op til dig nedenfor.

Bryllupsfotograf Viborg

KLASSISK / TRADITIONEL BRYLLUPS FOTOGRAFI

Klassisk og traditionel bryllups-fotografering har en tendens til at være ganske formel snarere end uformel. Optagelse på denne måde vil betyde, at en fotograf har en tendens til at tage kontrol og overlade intet til tilfældighederne. Fotografen arrangerer , så alt ser så godt og rent ud i billedet som menneskeligt muligt. Du vil bemærke, at denne fotografistil bliver brugt i nogle af de traditionelle øjeblikke af en bryllupsdag. Disse kan omfatte formelle fotos i løbet af portrætsessionen og kage skæring osv.

FOTOJOURNALISTISK STIL

En af de mest anvendte typografier for bryllups-fotografering er en fotojournalistisk tilgang. Denne stil med bryllups-fotografering kan også kaldes reportage eller dokumentarfotografering. En fotograf, der skyder på denne måde, vil som regel forsøge at være en flue på væggen. De vil vente på, at øjeblikke sker omkring dem uden at blande sig. Alle fotografer, der anvender denne stil, skal bruge kreativitet og skyde på en hurtig måde, mens de altid er opmærksomme på deres omgivelser. Tanken bag denne fotografistil er at få billederne til at se så naturlige ud som muligt.

Koldinghus

ILLUSTRATIV BRYLLUPS FOTOGRAFI

Det er processen med at give lige så stor betydning for både dine motiver (bruden og brudgommen) og landskabet / omgivelserne. Målet er at bruge landskabet i fotografiet til at hjælpe med at fortælle historien om en bryllupsdag. Normalt vil fotografen give bruden og brudgommen en vis vejledning, men har stadig til formål at fotografere dem så oprigtigt som muligt. En bryllups fotograf med tidligere landskabserfaring vil have en tendens til at udmærke sig her, når naturlig belysning og komposition kommer i spil.

Bryllupsfotograf Viborg

REDAKTIONELIG BRYLLUPS FOTOGRAFI

Hvis du allerede har bladet igennem nogle brude magasiner, når du søger efter inspiration til din bryllupsdag, kan du muligvis allerede have set denne stil med bryllups-fotografering i aktion. En fotograf, der bruger denne stil, vil hente inspiration fra kommercielle bryllups fotograferinger og magasiner. Det vil normalt involvere rene skud, hvor bryllupfesten nemt kan identificeres, smuk baggrund og moderigtige positioner.
Bryllupsfotograf Viborg

KUNST & FINE ART BRYLLUPS FOTOGRAFI

En fotograf, der tager en kunstnerisk tilgang til optagelse, kan give nogle utrolige resultater. Denne fotograferings-stil bruges kun af fotografen til en håndfuld billeder snarere end i hele samlingen. Disse fotografier kan involvere kreativitet med belysning, komposition og redigering for at opnå det endelige resultat. Når en fotograf siger “Jeg har en idé til et skud” er der en sandsynlig chance for, at de er ved at skyde kunstnerisk med slutresultatet allerede i tankerne. At kombinere denne stil med fotografering med nogle af de nævnte andre kan betyde en velrundet og interessant samling af bryllups-billeder.
Bryllupfotograf Viborg

KONKLUSION

Jeg håber, at du nu, når du har en bedre forståelse af alle de forskellige bryllups-fotograferings stilarter, som en fotograf potentielt kunne bruge. Hvis du ikke ønsker at overlade noget til tilfældighederne og ønsker at vide nøjagtigt, hvad du får, er det bedst at snakke med dem. Hos Balslev foto skyder jeg med digitale kameraer. Jeg bruger både fotografi af naturligt lys om dagen og flashfotografering om aftenen. Jeg bruger en kombination af fotojournalistisk, illustrativ og kunstnerisk fotografering for at opnå de resultater, der ses på billederne ovenfor.